Gummy Smile

Et “gummy smile” er en tilstand, hvor en person viser meget af sit tandkød, når de smiler. Dette kan skyldes flere årsager, herunder en kort overmund, en høj gumlinje eller en overaktiv muskel, der løfter læben for højt under et smil.

For nogle mennesker kan en gummy smile påvirke deres selvtillid og føre til, at de undgår at smile eller le, hvilket kan påvirke deres livskvalitet og selvtillid i sociale sammenhænge. Der er imidlertid behandlinger til rådighed, der kan hjælpe med at reducere udseendet af et gummy smile.

Hvorfor får man ”gummy smile”?

Nogle mennesker har ansigtsmuskler, der er mere veludviklede end andres, og det kan føre til en overaktiv muskel, der trækker op i overlæben under et smil og afslører meget af ens tandkød. Mens nogle vælger en kirurgisk behandling for at rette op på et gummy smile, foretrækker de fleste en Botox-behandling, da det giver et flot og naturligt resultat. Ved at injicere Botox i musklen kan man svække dens trækkraft og “sænke” læben ned mod tandkødet, hvilket reducerer synligheden af tandkødet, når man smiler.

Er du blandt dem, der holder hånden foran munden, når du smiler stort eller griner højt, fordi du er bekymret for at afsløre for meget tandkød? I så fald kan en Botox-behandling være løsningen for dig, så du kan genvinde kontrollen over dit smil.

Hvordan virker behandlingen mod gummy smile?

Behandlingen af gummy smile med Botox fungerer ved at hæmme nerveimpulserne til de muskler, der kontrollerer overlæben. Dette resulterer i afslappede muskler, som mindsker synligheden af tandkød ved smil og latter. Det vigtigste er naturligvis at bevare dit naturlige udseende og personlige mimik under behandlingen, så du ender med:

  • Et flot og naturligt smil
  • At smile og grine uden hæmninger
  • At blive en bedre udgave af dig selv

Hvad bør du vide inden du booker en tid?

Inden du kan få en Botox-behandling skal du booke en gratis konsultation. Denne konsultation er lovpligtig før behandlingen, hvor en autoriseret behandler skal informere dig om selve behandlingen, samt dens virkning og eventuelle bivirkninger. Konsultationen skal sikre, at du er informeret og indforstået med behandlingen og dens mulige risici, inden de giver deres samtykke til behandlingen.

Det er dog ganske almindeligt, at der kræves en lovpligtig konsultation for behandlinger, der involverer injektioner eller lasere, såsom fjernelse af indgroede hår eller reduktion af karsprængninger. Men det er faktisk også lovpligtigt for andre behandlinger, såsom fedtfrysning, der kan reducere fedtdepoter på områder som mave, mormorarme ryg eller lår. Konsultationen er nødvendig for at sikre, at du er informeret om behandlingen og dens potentielle risici, og for at give dig mulighed for at stille spørgsmål og tage en informeret beslutning om at fortsætte med behandlingen.

Bliv ringet op og hør mere om vores behandlinger

Vi ringer dig op inden for 48 timer på hverdage.

Nem online booking

Bestil tid til en behandling eller en gratis konsultation. Gå direkte til vores online bookingside for at se hvornår vi har ledige tider til dig.

Andre former for behandling af tandkødssmil

Udover den nævnte Botox-behandling kan en ortodontisk behandling, ved tandlægen, også være en mulighed for at rette op på et gummy smile. Ved at flytte tænderne kan tandlægen også justere gumlinjen og reducere synligheden af tandkødet under et smil. Dette kan være en mere omfattende og langvarig behandling, men kan også give fordele såsom en bedre bidfunktion og forebyggelse af tandproblemer i fremtiden.

Før du beslutter dig for en behandling, vil din tandlæge sandsynligvis tage røntgenbilleder og foretage en grundig evaluering af dit tandsæt og dit tandkød for at bestemme årsagen til dit gummy smile og anbefale den mest passende behandling. Det er også vigtigt at bemærke, at der kan være en underliggende tand- eller kæbeanomalie, der bidrager til dit gummy smile, og som kan kræve yderligere behandling.

Et tandkødssmil er ikke en farlig tilstand, men det kan være værd at overveje en behandling, hvis det har en negativ indvirkning på din selvtillid og dit velvære. Hvis du overvejer en anden behandling end Botox, skal du kontakte en tandlæge eller en specialist i kosmetisk tandbehandling for at diskutere dine muligheder og finde den bedste behandling til dig.

Anmeldelser fra Google

Isabel Ginnerup
Isabel Ginnerup
18/11/2023
Jeg har fået lavet læber på Inviocare af flere af medarbejderne. Alle gange er jeg gået mere end tilfreds hjem! Sødeste personale og de flotteste resultater - en stor anbefaling herfra. Det eneste sted der må røre mit ansigt
Jasmine Kreinøe
Jasmine Kreinøe
13/11/2023
Personalet har skabt et dejligt imødekommende og professionelt rum. Resultatet af mine læber er blevet som jeg drømte om, alt i god dialog med den dygtige faglærte. Kæmpe anbefaling herfra;)
Yeahmean Billesbølle
Yeahmean Billesbølle
26/09/2023
Very Warm and hearth felt, I wish the people who gave me knowledge love and thanks <3
Sylwia Bodzon
Sylwia Bodzon
07/08/2022
The staff is so incredibly friendly and kind - they make you feel welcome and at home from the get go. Katrine is such a sweetheart, I am always looking forward to my appointment with her!
Sofia C
Sofia C
16/04/2022
God, dygtig, venlig og imødekommende personale. Meget god behandling, fyldt med empati og samvittighed. God information. 5/5 stjerner. Mvh Sofia.
Clara
Clara
14/04/2022
Bedste sted, jeg har fået lavet læber. Der er nu gået en måned, og de ser bare så godt ud! Har før fået lavet læber, andre steder som på ingen måde, var lige så pænt lavet som hos Inviocare. Vil helt klart anbefale Inviocare, og kommer kun her fremover! 😁