Karsprængninger

Karsprængninger på benene

Nem online booking

Bestil tid til en behandling eller en gratis konsultation. Gå direkte til vores online bookingside for at se hvornår vi har ledige tider til dig.

Hvad er karsprængninger?

Karsprængninger er små, røde eller blå pletter på huden, der skyldes udvidede blodkar. De kan forekomme overalt på kroppen, men findes ofte på benene, brystet eller i ansigtet. Karsprængninger omtales også som blodsprængninger og kan skyldes flere forskellige årsager.

Karsprængninger er ikke farlige, men kan være generende for dem, der har dem, da de får huden til at fremstå rød eller irriteret.

Hvorfor får man karsprængninger?

Karsprængninger er ofte forårsaget af hormonelle ændringer, solskader, aldring eller genetiske faktorer. En engelsk betegnelse for en blodsprængning er spider veins, der henviser til de røde forgreninger i huden, der kan minde om et spind og som varierer i størrelse. Nogle karsprængninger er nærmest usynlige, mens andre ligner blodårer og kan blive op mod en halv til en hel millimeter i tykkelse. Karsprængningerne har ingen funktion for kroppen og ligger typisk i de øvre hudlag. Kun ganske få mennesker oplever fysiske gener, men for langt de fleste er der tale om et kosmetisk problem.

Karsprængninger på ben

Karsprængninger på ben viser sig som alle andre karsprængninger i huden. Små røde eller blå blodkar, der buler ud gennem huden. De kan variere i størrelser lige fra små punkter til store, snoede rør, der strækker sig op eller ned ad benet. De er oftest smertefri, men kan føles ømme ved berøring. Karsprængningerne kan forekomme på forskellige dele af benet, men er mest almindelige på lår, knæ og ankel. De kan også forekomme bagpå benet.

Karsprængninger er ikke farlige i sig selv, men kan have kosmetiske gener for mange mennesker. De er ofte synlige og kan gøre det svært at bære korte bukser eller kjoler, uden at de ses, hvilket kan have en indvirkning på ens selvtillid og kropsbillede. Især i sommermånederne kan det være svært at undgå at vise dem frem, hvis man gerne vil bære det mere luftige sommertøj, fremfor det med lange ærmer og ben.

Døjer du med karsprængninger på dine ben, kan du med fordel kigge nærmere på en behandling som eksempelvis karsklerosering, der er en effektiv og beskyttende metode, hvis du ønsker at fjerne karsprængninger på benene.

Bliv ringet op og hør mere om vores behandlinger

Vi ringer dig op inden for 48 timer på hverdage.

Karsprængninger i ansigtet

​Karsprængninger i ansigtet er typisk et af de steder, der er mest generende. Selv i den tynde hud i ansigtet er de små blodsprængninger oftest smertefri, men er særligt generende på grund af deres synlighed. Karsprængninger i ansigtet kan forekomme overalt, men findes oftest på kinder, næse og hage.

Karsprængninger på næsen kan være særligt generende, da det er et meget synligt område. De kan være svære at skjule med makeup og kan påvirke ens selvtillid negativt idet næsen altid fremstå rødlig eller blålig på grund af karsprængningerne.

Desværre kan karsprængninger også være svære at skjule med makeup, da de ofte er for store eller for spredte til at kunne dækkes med eksempelvis concealer eller foundation.

Rosacea og karsprængninger

Da karsprængninger både kan forårsage rødme i huden, samt udvidede blodkar, bliver det ofte forvekslet eller sidestillet med rosacea. Men mens karsprængninger er små, røde eller blå blodkar, der buler ud gennem huden, er rosacea en hudlidelse, der kan give rødme, bump eller knopper, samt ømhed og kløe i ansigtet.

Dog kan slemme tilfælde af rosacea også være en årsag til karsprængninger. Lidelsen opstår, når blodkarrene i huden bliver betændte og udvider sig, hvilket fører til synlige røde pletter og karsprængninger. Udviklingen af ​​rosacea kan skyldes en kombination af faktorer som arvelighed, bakterier, stress, visse fødevarer, miljøfaktorer og hormonelle forandringer. Det er vigtigt at få en nøjagtig diagnose og en passende behandling for at kontrollere symptomerne og forhindre yderligere skade på huden.

Nogle mennesker får deres rødme fra rosacea behandlet medicinsk. Flere har siden troet, at behandlingen har forværret deres karsprængninger i ansigtet. Men i virkeligheden skyldes det, at rødmen har haft ”dækket” for de eksisterende blodkar og blodsprængninger i huden. Ens karsprængninger kan derfor syne værre end før.

Karsprængninger og behandling

Når det kommer til fjernelse af karsprængninger, er der flere typer af behandling. En af de mest effektive er laserbehandling, der ikke blot fjerner dine karsprængninger, men også går ind og forfiner hudområdet. Denne type behandling af karsprængninger består af en serie af laserbehandlinger med cirka 4 ugers mellemrum. Behandlingen fjerner karsprængninger og sørger for at du opnår det ønskede resultat, uanset om der er tale om behandling af karsprængninger i ansigt, på ben eller andre steder på kroppen.

Nem online booking

Bestil tid til en behandling eller en gratis konsultation. Gå direkte til vores online bookingside for at se hvornår vi har ledige tider til dig.

Anmeldelser fra Google

Sofia C
Sofia C
16/04/2022
God, dygtig, venlig og imødekommende personale. Meget god behandling, fyldt med empati og samvittighed. God information. 5/5 stjerner. Mvh Sofia.
Clara
Clara
14/04/2022
Bedste sted, jeg har fået lavet læber. Der er nu gået en måned, og de ser bare så godt ud! Har før fået lavet læber, andre steder som på ingen måde, var lige så pænt lavet som hos Inviocare. Vil helt klart anbefale Inviocare, og kommer kun her fremover! 😁
Anders Strøyer
Anders Strøyer
19/02/2022
InvioCare er så æstetisk smukt et sted, at man med det samme man træder ind ad døren, føler sig godt tilpas og i trygge hænder, som kun bliver yderligere bekræftet, af deres søde, imødekommende og meget profesionelle personale. Jeg har med stor succes fået fjernet uønsket hårvækst på ryg og skuldre, samt solskader i ansigtet, hvilket altid foregår under kyndig vejledning af de skønne piger på klinikken. Jeg kan kun anbefale, at stikke ind forbi og tage en snak med dem, hvis du har nogle små “skavanker”, du ønsker at komme til livs 🤩
Monica Reib
Monica Reib
22/09/2021
Har nu fået to gange PRX-T33-peeling og Reverse-peelling. Allerede første gang var min hud synligt pænere og lidt opstrammet. Kan varmt anbefales.
Veronika Mikulasikova
Veronika Mikulasikova
13/05/2020
I love Inviocare. First of all, I chose this place because of good reviews, convincing prices, and English friendly website. Their receptionists- Tina and other lady whose name I don't know. Wow! Both are so sweet and welcoming. They do exceptional job in making you feel welcomed. I did more treatments in this clinic. For some treatments I still wait for the results to show up, but so far I can recommend Juvederm fillers. Christina really knows what she is doing. She can also advice you on what would suit your face. Definitely coming back. Thank you!
dubidu hurra
dubidu hurra
29/01/2020
Søde og professionelle behandlere. Skønne produkter og dejlig atmosfære.
Karoline N
Karoline N
23/10/2019
5 stjerner fra start til slut. Kom fra én af deres konkurrenter (Dermocosmetic) som gav mig den dårligste oplevelse nogensinde og hvad der føltes som pengegriskhed. Hos Inviocare, blev jeg derimod mødt af varme, forståelse for min nervøsitet ang. hårfjerning og uden pres til at booke behandlinger. Fik snakket med en behandler og det var virkelig god behandling fra start til slut.

Inviocare klinikken

Hold dig opdateret om eksklusive tilbud og nyheder

Husk at følge os på sociale medier for at modtage gode tilbud og info om nye behandlinger.

Få eksklusive tilbud og nyheder
Luk

Inviocare klinikken

Stay up to date on exclusive offers and news

Remember to follow us on social media to receive great offers and info about new treatments.

Get exclusive offers and news
Close