Karsprængninger

Hvad er karsprængninger?

Karsprængninger er små, røde eller blå pletter på huden, der skyldes udvidede blodkar. De kan forekomme overalt på kroppen, men findes ofte på benene, brystet eller i ansigtet. Karsprængninger omtales også som blodsprængninger og kan skyldes flere forskellige årsager.

Karsprængninger er ikke farlige, men kan være generende for dem, der har dem, da de får huden til at fremstå rød eller irriteret.

Hvorfor får man karsprængninger?

Karsprængninger er ofte forårsaget af hormonelle ændringer, solskader, aldring eller genetiske faktorer. En engelsk betegnelse for en blodsprængning er spider veins, der henviser til de røde forgreninger i huden, der kan minde om et spind og som varierer i størrelse. Nogle karsprængninger er nærmest usynlige, mens andre ligner blodårer og kan blive op mod en halv til en hel millimeter i tykkelse. Karsprængningerne har ingen funktion for kroppen og ligger typisk i de øvre hudlag. Kun ganske få mennesker oplever fysiske gener, men for langt de fleste er der tale om et kosmetisk problem.

Karsprængninger på ben

Karsprængninger på ben viser sig som alle andre karsprængninger i huden. Små røde eller blå blodkar, der buler ud gennem huden. De kan variere i størrelser lige fra små punkter til store, snoede rør, der strækker sig op eller ned ad benet. De er oftest smertefri, men kan føles ømme ved berøring. Karsprængningerne kan forekomme på forskellige dele af benet, men er mest almindelige på lår, knæ og ankel. De kan også forekomme bagpå benet.

Karsprængninger er ikke farlige i sig selv, men kan have kosmetiske gener for mange mennesker. De er ofte synlige og kan gøre det svært at bære korte bukser eller kjoler, uden at de ses, hvilket kan have en indvirkning på ens selvtillid og kropsbillede. Især i sommermånederne kan det være svært at undgå at vise dem frem, hvis man gerne vil bære det mere luftige sommertøj, fremfor det med lange ærmer og ben.

Døjer du med karsprængninger på dine ben, kan du med fordel kigge nærmere på en behandling som eksempelvis karsklerosering, der er en effektiv og beskyttende metode, hvis du ønsker at fjerne karsprængninger på benene.

Bliv ringet op og hør mere om vores behandlinger

Vi ringer dig op inden for 48 timer på hverdage.

Nem online booking

Bestil tid til en behandling eller en gratis konsultation. Gå direkte til vores online bookingside for at se hvornår vi har ledige tider til dig.

Karsprængninger i ansigtet

​Karsprængninger i ansigtet er typisk et af de steder, der er mest generende. Selv i den tynde hud i ansigtet er de små blodsprængninger oftest smertefri, men er særligt generende på grund af deres synlighed. Karsprængninger i ansigtet kan forekomme overalt, men findes oftest på kinder, næse og hage.

Karsprængninger på næsen kan være særligt generende, da det er et meget synligt område. De kan være svære at skjule med makeup og kan påvirke ens selvtillid negativt idet næsen altid fremstå rødlig eller blålig på grund af karsprængningerne.

Desværre kan karsprængninger også være svære at skjule med makeup, da de ofte er for store eller for spredte til at kunne dækkes med eksempelvis concealer eller foundation.

Rosacea og karsprængninger

Da karsprængninger både kan forårsage rødme i huden, samt udvidede blodkar, bliver det ofte forvekslet eller sidestillet med rosacea. Men mens karsprængninger er små, røde eller blå blodkar, der buler ud gennem huden, er rosacea en hudlidelse, der kan give rødme, bump eller knopper, samt ømhed og kløe i ansigtet.

Dog kan slemme tilfælde af rosacea også være en årsag til karsprængninger. Lidelsen opstår, når blodkarrene i huden bliver betændte og udvider sig, hvilket fører til synlige røde pletter og karsprængninger. Udviklingen af ​​rosacea kan skyldes en kombination af faktorer som arvelighed, bakterier, stress, visse fødevarer, miljøfaktorer og hormonelle forandringer. Det er vigtigt at få en nøjagtig diagnose og en passende behandling for at kontrollere symptomerne og forhindre yderligere skade på huden.

Nogle mennesker får deres rødme fra rosacea behandlet medicinsk. Flere har siden troet, at behandlingen har forværret deres karsprængninger i ansigtet. Men i virkeligheden skyldes det, at rødmen har haft ”dækket” for de eksisterende blodkar og blodsprængninger i huden. Ens karsprængninger kan derfor syne værre end før.

Karsprængninger og behandling

Når det kommer til fjernelse af karsprængninger, er der flere typer af behandling. En af de mest effektive er laserbehandling, der ikke blot fjerner dine karsprængninger, men også går ind og forfiner hudområdet. Denne type behandling af karsprængninger består af en serie af laserbehandlinger med cirka 4 ugers mellemrum. Behandlingen fjerner karsprængninger og sørger for at du opnår det ønskede resultat, uanset om der er tale om behandling af karsprængninger i ansigt, på ben eller andre steder på kroppen.

Anmeldelser fra Google

Isabel Ginnerup
Isabel Ginnerup
18/11/2023
Jeg har fået lavet læber på Inviocare af flere af medarbejderne. Alle gange er jeg gået mere end tilfreds hjem! Sødeste personale og de flotteste resultater - en stor anbefaling herfra. Det eneste sted der må røre mit ansigt
Jasmine Kreinøe
Jasmine Kreinøe
13/11/2023
Personalet har skabt et dejligt imødekommende og professionelt rum. Resultatet af mine læber er blevet som jeg drømte om, alt i god dialog med den dygtige faglærte. Kæmpe anbefaling herfra;)
Yeahmean Billesbølle
Yeahmean Billesbølle
26/09/2023
Very Warm and hearth felt, I wish the people who gave me knowledge love and thanks <3
Sylwia Bodzon
Sylwia Bodzon
07/08/2022
The staff is so incredibly friendly and kind - they make you feel welcome and at home from the get go. Katrine is such a sweetheart, I am always looking forward to my appointment with her!
Sofia C
Sofia C
16/04/2022
God, dygtig, venlig og imødekommende personale. Meget god behandling, fyldt med empati og samvittighed. God information. 5/5 stjerner. Mvh Sofia.
Clara
Clara
14/04/2022
Bedste sted, jeg har fået lavet læber. Der er nu gået en måned, og de ser bare så godt ud! Har før fået lavet læber, andre steder som på ingen måde, var lige så pænt lavet som hos Inviocare. Vil helt klart anbefale Inviocare, og kommer kun her fremover! 😁