Når huden bliver ældre, dannes nye hudceller langsommere, og de er mere skrøbelige og går lettere til grunde. Huden bliver mere tør, tyndere og til sidst også rynket. Huden er inddelt i tre med hinanden forbundne lag:

  • epidermis (overhud), hvor nye hudceller dannes
  • dermis (læderhud), der er et kompakt bindevævslag
  • hypodermis (underhud), som hovedsageligt består af fedtceller.

I dermis dannes to meget vigtige fibre: kollagen, der giver huden styrke, og elastin, der sørger for, at huden er elastisk. Rynker opstår, blandt andet, fordi dannelsen af kollagen og elastin mindskes med alderen. De for huden så vigtige fibre produceres langsommere. Desuden nedbrydes kollagen og elastin af UV-stråler. Svedproduktionen mindskes også med alderen, og hudens talgkirtler mindsker produktionen af sebum, hvilket fører til tør hud og en svækket hudbarriere. Ydermere mindskes fedtcellerne i hypodermis, hvilket gør huden slap.

Med alderen får huden ikke kun rynker, men kan også få leverpletter, der skyldes en skade på melanocytterne, som danner pigmentet melanin. Det er melanin, der gør os ensartet brune i solen som yngre. Leverpletterne er udtryk for, at melanocytterne er meget koncentreret et sted på huden, og har således ikke noget med leveren at gøre. Andre steder på huden kan der helt mangle melanocytter, og det giver helt hvide hudpletter. Med alderen kan huden også bliver slappere og nogen vil få såkaldte mormorarme

Hos Inviocare tilbydes behandling med injektioner, peelinger og laser for at forebygge og behandle hudens naturlige ældningsproces.